Arabic Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Hindi Japanese Korean Malay

BICARA INTERAKTIF

KESELAMATAN KEBAKARAN

Kuala Lumpur, 14 Oktober 2021 – Pusat Belia Antarabangsa ( IYC ) dan Cawangan Kesedaran Awam Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysa ( JBPM ) Kuala Lumpur telah menganjurkan Bicara Interaktif Keselamatan Kebakaran pada 14 Oktober 2021 ( Isnin ) secara atas talian melalui aplikasi zoom.

Program ini telah dihadiri seramai 45 orang kakitangan IYC termasuk Pengarah IYC, Dr. Mohamed Maliki Bin Mohamed Rapiee. Program ini disampaikan oleh Tuan PgB Rosdhi Fitri Bin Roslan, Penguasa Bomba, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia, Kuala Lumpur.

Tujuan program ini diadakan adalah untuk memberi penerangan kepada warga kerja IYC tentang teknik – teknik mengurangkan risiko kematian dan kecedaran sekiranya berlaku kebakaran serta menjadikan kehidupan dan persekitaran kerja yang lebih selamat. Selain itu diterangkan juga cara penggunaan alat pemadam api yang betul dan talian kecemasan yang boleh dihubungi sekiranya berlaku kebakaran.

Diharap dengan adanya program ini, semua kakitangan IYC mendapat maklumat yang berguna dan dapat mengaplikasikan di rumah serta di tempat kerja.

#IYCMalaysia

#LeavingNoOneBehind

#kitajagakita

MAKLUMAN TERKINI

 

 

Makluman  

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN 2022
Seluruh warga IYC mengucapkan selamat menyambut Tahun Baharu 2022 kepada seluruh rakyat Malaysia.

 

 

 

 
 
Pelawaan adalah dibuka kepada semua Kontraktor Bumiputera yang berpengalaman, berkelayakan dan berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia dalam bidang berkenaan bagi melaksanakan kerja-kerja seperti berikut:

Untuk maklumat lanjut, Sila klik disini

 

Kini semuanya lebih mudah untuk mengetahui tentang kemudahan dan promosi yang ditawarkan oleh IYC di era digital.
Pelanggan boleh berurusan secara terus dengan kami bagi urusan tempahan dan pertanyaan tentang
pakej- pakej istimewa melalui aplikasi 'Online Chat' (Whatsapp dan Telegram).

Jangan lupa untuk imbas kod bar di paparan banner bagi urusan yang menggunakan platform
'Whatsapp' dan sertai saluran telegram 'IYCRESIDENCEKL' untuk berhubung dengan kami.

 

 

TEMPAH KEMUDAHAN IYC

Tempah bilik penginapan dan kemudahan IYC sekarang ! Untuk maklumat lanjut,sila hubungi kami di talian 03-91719204/5 atau layari http://live.ipms247.com/booking/book-rooms-yayasanpusatbeliaantarabangsa

 

 

Go to top